Oikeus kasvaa Suomessa -hanke 

Keväällä 2022 käynnistynyt Oikeus kasvaa Suomessa –hanke tarjoaa tukea yläkouluikäisille ja heidän perheilleen. Hankkeen tavoitteena on lisätä nuorten hyvinvointia ja perheiden yhteenkuuluvuutta, vahvistaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä sekä ottaa mukaan maahanmuuttajayhteisöjen jäsenet aktiivisina toimijoina. 

Keskustan toimipiste:

Juseliuksentalo, Uudenmaankatu 1,
20500 Turku

kerros 3

Missä ja milloin?

Kohtaamispaikkamme sijaitsee osoitteessa Uudenmaankatu 1,

Juseliuksentalo 3.krs.

Kesäkuussa päivystämme tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 10 – 12.

Voit myös sopia oman tapaamisajan soittamalla

Hannelle p. 040 124 1361 (suomi ja englanti)

Berentille p. 040 163 2078 (turkki, suomi ja englanti)

tai Veeralle p. 040 356 8695 (suomi).

 

Oikeus kasvaa Suomessa on tarkoitettu 12-16-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen, joilla on monikulttuurinen tai monikielinen tausta.

Tuemme perheitä nivelvaiheessa, jossa lapsi siirtyy yläkouluun, alkaa liikkua aiempaa itsenäisemmin ja kiinnittyy vahvemmin kaveripiiriinsä. 

Toteutamme hanketta yhteistyössä Turun kaupungin, kolmannen sektorin toimijoiden sekä eri hankkeiden kanssa.

Olemme paikalla Turun keskustan kohtaamispaikassa nuoria ja heidän vanhempiaan varten sekä tukena kodin ja koulun välisessä kommunikoinnissa.

Tarjoamme nuorille paikan, johon voi tulla viettämään aikaa ja juttelemaan itseä mietityttävistä asioista turvallisen aikuisen kassa. Järjestämme myös koulumenestystä tukevaa toimintaa, erilaisia kerhoja ja harrastusmahdollisuuksia.

 

Tarjoamme vanhemmille neuvontaa, vertaistukea, koulutusta ja asiantuntijaluentoja nuorten kasvun ja kehityksen tukemiseksi ja suomalaisen yhteiskunnan tapojen ja käytänteiden avaamiseksi.

Tarjoamme perheille mahdollisuuksia yhteenkuuluvuuden lisäämiseen yhteisen tekemisen kautta. Järjestämme esimerkiksi viikonloppuleirejä sekä nuorten ja vanhempien yhteisiä lauantairetkiä.

Rohkaisemme maahanmuuttajayhteisöjen jäseniä mukaan kotoutumisen tukemiseen, esim. läksyavuksi, kielitueksi tai avustamaan erilaisissa tapahtumissa.

Monikielisten oppilaiden parissa työskenteleville tarjotaan mahdollisuus verkostoitua ja saada tukea työlleen.

Jos haluat mukaan tai sinulle heräsi kysymyksiä toiminnasta, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Ota rohkeasti yhteyttä!

Hatice Kütük

Hatice Kütük

Hankekoordinaattori

Mirva Salonen

Mirva Salonen

Hankekoordinaattori

Veera Larjama

Veera Larjama

Hankekoordinaattori

Hanne Kytöluhta

Hanne Kytöluhta

Hankekoordinaattori

Lue mitä mvkk:ssa tapahtuu

Etsitkö palkkatukipaikkaa

Etsitkö palkkatukipaikkaa

Oletko oikeutettu palkkatukeen? Etsitkö paikkaa, jossa voisit tehdä monipuolisia töitä monikulttuurisessa ympäristössä? Hae meille töihin hankeavustajaksi. Pääset tekemään töitä eri-ikäisten ja eritaustaisten lasten ja aikuisten kanssa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä...

lue lisää
Hyvää kesää – nähdään elokuussa!

Hyvää kesää – nähdään elokuussa!

Mvkk:n väki lomailee heinäkuun ajan, joten haluamme kiittää kuluneen kevään yhteistyöstä perheitä ja yhteistyökumppaneitamme. Elokuussa jatketaan taas yhteisten tärkeiden asioiden parissa. Nyt on aika levätä, nauttia kesästä ja kerätä voimia tulevan syksyn...

lue lisää