Monikieliset nuoret kodin ja koulun välisessä viestinnässä

15.12.2023

Humakin yhteisöpedagogiopiskelijat Maria Kobylko ja Ella-Maria Kopponen saivat toimeksiannon Oikeus kasvaa Suomessa -hankkeelta opinnäytetyöhönsä. Aiheeksi valikoitui monikieliset nuoret kodin ja koulun välisessä viestinnässä. Opinnäytetyössä selvitettiin, millaisessa roolissa monikieliset nuoret ovat kodin ja koulun välisessä viestinnässä ja miten se vaikuttaa nuoren identiteettiin ja arkeen. Lisäksi pyrittiin selvittämään kaipaavatko nuoret näihin tilanteisiin tukea. Opinnäytetyön tulosten pohjalta luotiin myös opas ”Tietoa omasta asemasta ja oikeuksista monikielisille nuorille”. Opas sisältyy opinnäytetyöhön, mutta on myös saatavilla erillisenä Mvkk:lta.

Opinnäytetyö on julkaistu Theseus-palvelussa: https://www.theseus.fi/handle/10024/811644. Pysyvä linkki: https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023112431602.

Lue mitä mvkk:ssa tapahtuu

Support in English

Support in English

Our volunteer worker, Ashmeet Jolly (MA Psychology and MSc. Human Neuroscience), is available for one-to-one conversations for children and teenagers in need. You can reach Ashmeet via Whatsapp on 040 3568 708 and arrange a meeting.

lue lisää
Vanhankaupungin juhla lauantaina 15.6.

Vanhankaupungin juhla lauantaina 15.6.

Monikulttuurinen varhaiskasvatus, koulu ja koti ry on mukana Vanhankaupungin juhlassa lauantaina 15. kesäkuuta 2024. Juseliuksentalon toimistollamme on avoimet ovet klo 11-15 osoitteessa Uudenmaankatu 1, kolmas kerros. Esittelemme kiinalaista kulttuuria esimerkiksi...

lue lisää

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *