Oikeus kasvaa Suomessa -hanke 

Keväällä 2022 käynnistynyt Oikeus kasvaa Suomessa –hanke tarjoaa tukea yläkouluikäisille ja heidän perheilleen. Hankkeen tavoitteena on lisätä nuorten hyvinvointia ja perheiden yhteenkuuluvuutta, vahvistaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä sekä ottaa mukaan maahanmuuttajayhteisöjen jäsenet aktiivisina toimijoina. 

Keskustan toimipiste:

Juseliuksentalo, Uudenmaankatu 1,
20500 Turku

kerros 3

Missä ja milloin?

Kohtaamispaikkamme sijaitsee osoitteessa Uudenmaankatu 1,

Juseliuksentalo 3.krs.

Päivystämme tiistaisin klo 13-15, keskiviikkoisin klo 14-16 ja torstaisin klo 14 – 16.

Voit myös sopia oman tapaamisajan soittamalla

Hannelle p. 040 124 1361 (suomi ja englanti)

Veeralle p. 040 356 8695 (suomi).

 

Oikeus kasvaa Suomessa on tarkoitettu 12-16-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen, joilla on monikulttuurinen tai monikielinen tausta.

Tuemme perheitä nivelvaiheessa, jossa lapsi siirtyy yläkouluun, alkaa liikkua aiempaa itsenäisemmin ja kiinnittyy vahvemmin kaveripiiriinsä. 

Toteutamme hanketta yhteistyössä Turun kaupungin, kolmannen sektorin toimijoiden sekä eri hankkeiden kanssa.

Olemme paikalla Turun keskustan kohtaamispaikassa nuoria ja heidän vanhempiaan varten sekä tukena kodin ja koulun välisessä kommunikoinnissa.

Tarjoamme nuorille paikan, johon voi tulla viettämään aikaa ja juttelemaan itseä mietityttävistä asioista turvallisen aikuisen kassa. Järjestämme myös koulumenestystä tukevaa toimintaa, erilaisia kerhoja ja harrastusmahdollisuuksia.

 

Tarjoamme vanhemmille neuvontaa, vertaistukea, koulutusta ja asiantuntijaluentoja nuorten kasvun ja kehityksen tukemiseksi ja suomalaisen yhteiskunnan tapojen ja käytänteiden avaamiseksi.

Tarjoamme perheille mahdollisuuksia yhteenkuuluvuuden lisäämiseen yhteisen tekemisen kautta. Järjestämme esimerkiksi viikonloppuleirejä sekä nuorten ja vanhempien yhteisiä lauantairetkiä.

Rohkaisemme maahanmuuttajayhteisöjen jäseniä mukaan kotoutumisen tukemiseen, esim. läksyavuksi, kielitueksi tai avustamaan erilaisissa tapahtumissa.

Monikielisten oppilaiden parissa työskenteleville tarjotaan mahdollisuus verkostoitua ja saada tukea työlleen.

Jos haluat mukaan tai sinulle heräsi kysymyksiä toiminnasta, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Ota rohkeasti yhteyttä!

Hatice Kütük

Hatice Kütük

Hankekoordinaattori

Hanne Kytöluhta

Hanne Kytöluhta

Hankekoordinaattori

Veera Larjama

Veera Larjama

Hankekoordinaattori

Lue mitä mvkk:ssa tapahtuu

Support in English

Support in English

Our volunteer worker, Ashmeet Jolly (MA Psychology and MSc. Human Neuroscience), is available for one-to-one conversations for children and teenagers in need. You can reach Ashmeet via Whatsapp on 040 3568 708 and arrange a meeting.

lue lisää
Kiitos vuodesta 2023!

Kiitos vuodesta 2023!

Oikeus kasvaa Suomessa -hanke järjesti vaihtoehtoista ohjelmaa Vasaramäen Puistokoulun oppilaille, jotka eivät osallistuneet joulukirkkoon. Esiintyjänä tilaisuudessa oli toimittaja ja juontaja Yagmur Özberkan. Hän kertoi nuorille omista kokemuksistaan. Tilaisuuden...

lue lisää