TPR

 Mikä Linkkikioski on?

Vuonna 2021 käynnistynyt Linkkikioski-hanke on alakoulujen lisäresurssi, jonka tavoitteena on vahvistaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä, toimia omakielisten opettajien tukena sekä osallistaa lähiöt ja erityisesti niiden maahanmuuttajayhteisöt toimimaan sen puolesta, että kaikkien lasten koulu sujuu ja kokemus koulusta on positiivinen.  

Missä ja milloin?

Turun normaalikoulu/Varissuon koulu
TI ja TO, klo 8–12 ja

Lausteen koulu
KE, klo 8‒12 

Toimistolta meidät tavoittaa (Katteluksenkatu 4)
MA-PE, klo 8–17

Varissuo ja Lauste kuuluvat Suomen kansainvälisimpiin lähiöihin. Niissä koulutulokkaista valtaosa on muun kuin suomen- tai ruotsinkielisiä. Linkkikioski-hankkeen työntekijät ovat läsnä Turun normaalikoulun sekä Varissuon ja Lausteen koulujen arjessa maahanmuuttajalasten edunvalvojina sekä konkreettisena linkkinä kodin ja koulun välillä. Tukea tarvitaan esimerkiksi viestinnässä, kodin ja koulun työnjaon selkiyttämisessä sekä koronapandemian ja sen aiheuttamien etäopetusjaksojen jälkihoidossa. Erikielisiä vanhempia pyritään aktivoimaan mukaan vanhempainyhdistysten toimintaan. Kaikki työ tehdään yhteistyössä koulujen kanssa ja koulujen toiveita kuunnellen. 

Hankkeella on omat tukikohtansa kouluissa, missä sen työntekijät ovat päivittäin tavattavissa. Työntekijät ovat kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaisia. Lisäksi hankkeella on toimisto Varissuolla, osoitteessa Katteluksenkatu 4, 20610 TURKU. 

Linkkikioski tekee työtä sen eteen, että Itä-Turun lasten identiteetti kehittyy tasapainoiseksi ja että heidän suomen kielen taitonsa kehittyy samalla kun omaa äidinkieltä vaalitaan kerho- ja harrastustoiminnan avulla. Supisuomalaisena elämyksenä perheille tarjotaan mahdollisuutta tutustua monipuolisesti metsäluontoon ja sen virkistyskäyttöön.

Kioski on auki v. 2021–24, ja sitä rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö.

r

Työntekijät ja vapaaehtoiset auttavat erilaisissa ongelmatilanteissa

l

Madalletaan vanhempien kynnystä tutustua koulun arkeen

w

Tuetaan opettajia luomalla toimiva yhteistyö kotien kanssa

Tavoitteena on nähdä monikulttuurisuus koulun voimavarana

Tarpeen mukaan autamme esimerkiksi Wilma-tunnuksien luomisessa, läksyissä sekä kodin ja koulun välisessä viestinnässä. Lasten lukutaitoa edistetään järjestämällä lukutuokioita

Ota rohkeasti yhteyttä!

Hatice Kütük

Hatice Kütük

Hankekoordinaattori

Kathleen Cusack

Kathleen Cusack

Hanketyöntekijä

Lue mitä mvkk:ssa tapahtuu

Support in English

Support in English

Our volunteer worker, Ashmeet Jolly (MA Psychology and MSc. Human Neuroscience), is available for one-to-one conversations for children and teenagers in need. You can reach Ashmeet via Whatsapp on 040 3568 708 and arrange a meeting.

lue lisää
Henkilökunta lomailee!

Henkilökunta lomailee!

Toimistot pidetään kokonaan kiinni muilta kuin henkilökunnalta koko heinäkuun. Osa meistä palaa töihin jo kuun puolivälissä, ja tavoitatkin meidät 15.7.-31.7. välisenä aikana toimiston aukioloaikojen puitteissa (klo 9-17) joko sähköpostilla tai soittamalla: Saara:...

lue lisää
Vanhankaupungin juhla lauantaina 15.6.

Vanhankaupungin juhla lauantaina 15.6.

Monikulttuurinen varhaiskasvatus, koulu ja koti ry on mukana Vanhankaupungin juhlassa lauantaina 15. kesäkuuta 2024. Juseliuksentalon toimistollamme on avoimet ovet klo 11-15 osoitteessa Uudenmaankatu 1, kolmas kerros. Esittelemme kiinalaista kulttuuria esimerkiksi...

lue lisää