Aktiiviset seniorit -hanke käynnissä

16.11.2023

Tänä syksynä Mvkk on laajentanut kohderyhmäänsä ja kohdistaa toimintaa myös ikääntyneemmille ihmisille. Ryhmätoimintoja on aloitettu Varissuon toimitilassa, jossa seniorit kokoontuvat maanantaisin ja perjantaisin klo 10 – 13. Maanantaisin ohjelmassa on kokkausta ja perinnetiedon jakamista sekä yhdessä kokatun ruoan syömistä. Tarkoituksena on jakaa kokemuksia ja tietoa, miten terveyttä ja hyvinvointia voidaan edistää ruoan avulla. Perjantaisin jaetaan kädentaitojen osaamista, opetetaan ja opitaan yhdessä. Kolmas ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 12 – 14 Diakoniakeskuksessa Puutarhakatu 22:ssa. Siellä vahvistetaan suomen kielen taitoja keskustelemalla, käsitöitä tekemällä ja myös retkitoiminta on mahdollista.

Aktiiviset seniorit -hanke tarjoaa senioreille yksilöllistä tukea heidän jokapäiväisen elämänsä sujuvuuden helpottamiseen sekä osallisuuden kokemuksia ja onnistumisen paikkoja ryhmätoiminnan kautta. Yksilöllisen ohjauksen tarkoituksena on auttaa arkipäivän asioiden hoitamisessa ja sen lisäksi ohjata heitä tarpeen tullen Turun kaupungin järjestämiin toimintoihin. Asiakkaita voidaan tarvittaessa viedä palvelujen piiriin kädestä pitäen ja heille voidaan tarjota tukea myös heidän omalla kielellään.

Hankkeen tavoitteena on myös tukea ja kehittää ikäihmisten digitaalisen asioinnin taitoja ja vahvistaa ikäkaaret ylittävää vuorovaikutusta rakentamalla suhdetta oman kulttuurin lapsiin tai omiin lapsenlapsiin. Pyrimme edistämään kotoutumista kieliä vaihtamalla: ikäihmiset oppivat suomea lasten avulla, lapset syventävät oman kielen oppimista ikäihmisten avulla. Parhaimmillaan voimme hankkeen avulla vähentää osallistujien yksinäisyyttä ja motivoida heitä aktiivisiksi toimijoiksi.

Lisätietoja hankkeesta saat Haticelta, p. 040 681 8457

Lue mitä mvkk:ssa tapahtuu

Support in English

Support in English

Our volunteer worker, Ashmeet Jolly (MA Psychology and MSc. Human Neuroscience), is available for one-to-one conversations for children and teenagers in need. You can reach Ashmeet via Whatsapp on 040 3568 708 and arrange a meeting.

lue lisää
Henkilökunta lomailee!

Henkilökunta lomailee!

Toimistot pidetään kokonaan kiinni muilta kuin henkilökunnalta koko heinäkuun. Osa meistä palaa töihin jo kuun puolivälissä, ja tavoitatkin meidät 15.7.-31.7. välisenä aikana toimiston aukioloaikojen puitteissa (klo 9-17) joko sähköpostilla tai soittamalla: Saara:...

lue lisää
Vanhankaupungin juhla lauantaina 15.6.

Vanhankaupungin juhla lauantaina 15.6.

Monikulttuurinen varhaiskasvatus, koulu ja koti ry on mukana Vanhankaupungin juhlassa lauantaina 15. kesäkuuta 2024. Juseliuksentalon toimistollamme on avoimet ovet klo 11-15 osoitteessa Uudenmaankatu 1, kolmas kerros. Esittelemme kiinalaista kulttuuria esimerkiksi...

lue lisää

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *