Punaisen Ristin Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus Varsinais-Suomessa Monikulttuurinen
varhaiskasvatus, koulu ja koti ry:lle

20.03.2023

Kuvassa Kaisa Rajalaakso ja Kalle-Pekka Mannila ojentamassa tunnustusta Mvkk ry:n Hatice Kütükille (edessä keskellä), Mirva Saloselle sekä Berent Bozkurtille. Kuva: SPR, Anna Tenho

Suomen Punaisen Ristin piirit myöntävät rasisminvastaisella viikolla 20.-26.3.2023 Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia. Tunnustus annetaan Punaisen Ristin ulkopuoliselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka on toiminut esimerkillisesti sosiaalisen osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden puolesta riippumatta kielestä, kansallisuudesta tai kulttuurista.

Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri myöntää vuoden 2023 Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen turkulaiselle Monikulttuurinen varhaiskasvatus, koulu ja koti ry:lle (Mvkk). Mvkk:n tavoitteena on vahvistaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä, toimia opettajien tukena sekä osallistaa lähiöt ja erityisesti niiden monikulttuuriset yhteisöt toimimaan sen puolesta, että kaikille lapsille muodostuisi positiivinen käsitys itsestään ja he oppisivat arvostamaan sekä omaa että muiden kulttuuria, kielellistä ja etnistä taustaa.

”Monikulttuuriset ja monikieliset lapset ovat pian aikuisia. Kotoutumisen kannalta on todella tärkeää, että lapset ja heidän perheensä saavat monipuolista tukea mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta kaikilla olisi hyvä olla ja mahdollisuus pärjätä hyvin elämässään”, toteaa toiminnanjohtaja Hatice Kütük Mvkk:sta. ”Meillä jokaisella on oma vastuu toistemme hyvinvoinnista ja siitä, millaisen Suomen me saamme. Siksi meidän kaikkien on edistettävä hyviä väestö-suhteita ja yhdenvertaisuutta sekä vastustettava rasismia ja eriarvoisuutta. Tämä tunnustus työllemme tuntuu erittäin merkitykselliseltä”, hän jatkaa.

Tunnista, tiedosta, toimi

Punaisen Ristin rasisminvastainen viikko kutsuu jokaisen toimimaan aktiivisesti rasismia vastaan. Viikon tavoitteena on herättää tunnistamaan, millaisia syrjiviä käytäntöjä huomaamme omien yhteisöjemme toiminnassa tai rakenteissa, tiedostamaan miten voimme lisätä omaa osaamistamme yhdenvertaisuudesta sekä toimimaan eli puuttumaan rasistisiin käytäntöihin ja käytökseen.

”Tunnustuksen saaja tekee vaikuttavaa työtä yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja on läsnä perheiden ja lasten arkea tukemassa”, sanoo Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Kalle-Pekka Mannila.

Lue mitä mvkk:ssa tapahtuu

Support in English

Support in English

Our volunteer worker, Ashmeet Jolly (MA Psychology and MSc. Human Neuroscience), is available for one-to-one conversations for children and teenagers in need. You can reach Ashmeet via Whatsapp on 040 3568 708 and arrange a meeting.

lue lisää
Vanhankaupungin juhla lauantaina 15.6.

Vanhankaupungin juhla lauantaina 15.6.

Monikulttuurinen varhaiskasvatus, koulu ja koti ry on mukana Vanhankaupungin juhlassa lauantaina 15. kesäkuuta 2024. Juseliuksentalon toimistollamme on avoimet ovet klo 11-15 osoitteessa Uudenmaankatu 1, kolmas kerros. Esittelemme kiinalaista kulttuuria esimerkiksi...

lue lisää

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *